Najim is terug!

Yes. Het mag eindelijk van de daken worden geschreeuwd: WE HEBBEN NAJIM TERUG IN ONZE KUDDE! 

Ik kan het haast nog niet geloven..

Wat een reis heeft dat mannetje in zijn korte leven al gemaakt. In de tijd die ik met hem deelde op de Oosterhoeve zag ik hem pieken en dalen doormaken, we hadden onze handen vol aan hem. Ik haalde met jullie hulp geld op om zijn castratie en dagopname in de paardenkliniek te betalen, ik kocht speelgoed en targetsticks voor hem, probeerde vanalles met clickertraining, kruiden en snoepjes. Ik schakelde met regelmaat de hulp van Amber in, en die kwam dan langs om Najim privéles te geven. De conclusie was eigenlijk bij alles hetzelfde: dit mannetje heeft sturing en positieve bekrachtiging nodig, aandacht, maar vooral: tijd. 

Maar aan mijn reis met Najim kwam abrupt een einde toen mijn werkzaamheden op de Oosterhoeve noodgedwongen stopten. Kort na mijn vertrek eindige ook voor Najim het traject op de Oosterhoeve: hij werd afgestaan aan Het Huis van de Dieren.

Maar toen zagen Amber en Lies afgelopen maand ineens een post voorbij komen waarin hij opnieuw ter adoptie werd aangeboden! Met volle energie stortten zij zich op de missie om hem terug bij ons te krijgen. Ook Margarit van De Nobele Hoeve bood haar hulp aan, ik voelde me zo gesterkt door deze drie powermensen!

Met zijn vieren hebben we hem gisterochtend opgehaald, Amber en ik, en Lies en Melvin (ook zo’n prachtig powermens) met hun trailer. En diezelfde middag heeft onze kleine Jimmie eindelijk voet gezet op de bodem van Amber haar weiland.

En al heeft hij in onze liefdevolle kudde van zowel mensen als dieren nu eindelijk zijn forever home, hij heeft nog een lange weg te gaan. Maar daarvoor heeft hij de allerbeste aan Amber, met al haar kennis van paardentaal en -verzorging. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe dankbaar ik haar ben. Zij heeft alles tot in de puntjes geregeld, zij bereidde zijn nieuwe thuis voor zoals een moeder in spe dat voor haar upcoming baby zou doen. Mini halstertjes, borsteltjes en een volledige apotheek aan kruiden stonden al op hem te wachten. Wat boft hij 💓 

Je kunt Amber en Najim volgen via haar insta-account Paard In Vrijheid.

Let’s start this adventure!

Geef een antwoord