Een nieuw thuis voor de plofkippen

Eindelijk was het zo ver: tijd voor de plofkippen om te verhuizen naar hun nieuwe definitieve thuis!

Het idee was aanvankelijk om de heren naar een sanctuary in Limburg te sturen en de dames naar een sanctuary in Friesland. Maar naarmate het moment van verhuizen dichterbij kwam wijzigden de plannen. Het clubje was namelijk zo hecht dat het eigenlijk niet goed voelde om ze uit elkaar te halen. Bij Dierenopvang Savanah bleek plek te zijn voor de hele bende samen, dus daarmee was de keus gemaakt! Maar… daarvoor moest dan wel even naar Duitsland worden gereden.

Gelukkig heb ik een heel netwerk aan dierenvrienden om mij heen! En een van die dierenvrienden is Rick van de Pol, waarmee ik eerder voor de Partij voor de Dieren en Animal Save Movement al heb samengewerkt. Hij maakte voor ons een plekje vrij in zijn agenda om een dag als internationale kippentaxi te fungeren. En helemaal in lijn met de dier- en planeetvriendelijke idealen zijn de kippen door hem met de electrische auto naar hun bestemming gereden.

De eerste foto’s zijn al binnen, en wij hebben er volop vertrouwen in dat ze een heel gelukkig leven tegemoet gaan tussen hun soortgenoten in Duitsland! En hopelijk pikken ze de taal snel op.

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Annette Tiggelman

    de lieve plofkippen ! wat een fijn nieuws en gelukkig is de dierentaal universeel en wereldwijd een eenheid. daar kunnen we als mens wederom van leren

Geef een antwoord